lørdag den 8. september 2012

Trip to Helsingør




_ Hej unikke læsere _
 
Min bedste veninde, Sissi og jeg var en lille tur til Helsingør i dag, for at tage billeder til bloggen og hygge os.
 











Boganmeldelse #Louis Liv




_ Hey læsere _
 
Den bedste bog jeg nogensinde har læst er "Louis Liv" af Johanne Algren. Herunder vil jeg skrive lidt om hvad bogen handler om.
 
Genre: Ungdom, romantisk
Referat: Man følger pigen, Louis på atten år, som har rocker-ekskæresten, Oliver. Hun føler sig tom indeni uden ham, klubben, kriminaliteten og hashen. Men da Serkan kommer ind Louis' liv satser hun alt på ham uanset konsekvenserne. Hende og Serkan bliver meget forelskede og drømmer om en fremtid sammen, men Serkan er ikke den mand, som Louis tror, og det destruktive liv er kun lige begyndt. 
Aldersgruppe: Jeg synes bogen er beregnet til unge mellem 14 - 19 år.
Antal bøger i serien: 2
Antal sider: 383 sider
Bedømmelse: Jeg synes at det er super godt at man følger Louis og hendes tanker og følelser gennem hele bogen. Efter alt det som hun kommer ud for, kan man ikke lade være med at have medfølelse med hende.
Forlag: People'sPress
 
 
 
 
 
 
 
 

torsdag den 6. september 2012

Om min nye novelle #Den Fremmede





_ Hej venner! _


Her til efteråret bliver der holdt DM i novelleskrivning. Jeg har tænkt mig at melde mig, men inden jeg melder mig skal jeg jo skrive en novelle! Så, herunder har jeg skrevet mit plot og idéer til historien. (Billeder følger under teksten)


Arbejdstitel: Den fremmede


Plot/handling: Agnete på 27 år og hendes kæreste, Hassan, beslutter sig for en romantisk ferie i et sommerhus, som ligger afsides i Sundsvall i Nordsverige. Hassan tager ud og køber ind til en romantisk middag, mens Agnete bliver alene tilbage i det gamle sommerhus. Efter lang tid, ringer telefonen, som er en gammeldags telefon med drejeskive, og det er en kvinde som spørger efter en mand, som hedder Edwin. Agnete tænker ikke nærmere over det, men siger at hun ikke kender ham. Tidligt om aftenen, hvor Hassan endnu ikke er kommet hjem, banker det på døren. Udenfor står en ung kvinde, (omkring hendes alder) og spørger efter en fyr som hedder Oswald, og Agnete begynder at undre sig. Hun låser døren efter at have sagt farvel til den fremmede kvinde.  
Sent på aftenen hvor Agnete sidder og ser tv, banker det hårdt på døren og Agnete kan se i ruden at det er den samme kvinde som før, nu med en porcelænsmaske på....


Nu får I ikke mere om handlingen! I må selv gætte hvad der sker. Prøv evt. at fortsætte historien efter jeres egen fantasi.


Inspiration og opbygningen af historien: Novellen er en gyser - og spændingsnovelle. Har derfor taget inspiration fra to gyserfilm, som hedder "The strangers" og "The caller" Det er begge to must-see-film! ellers brugte jeg faktisk min egen fantasi, til at finde på personerne og deres rolle i forhold til historien. F.eks. så er Agnete den typiske forsigtige kvinde, og Hassan er mere modig og macho, men det hører man ikke om i novellen. Jeg havde tænkt længe over hvordan de skulle være, for jeg synes det spiller en vigtig rolle.

Det uhyggelige: Det mystiske i novellen, fandt jeg først på senere da jeg skrev. Har ændret det uhyggelige i novellen mindst hundrede gange, fordi jeg ikke syntes at det første var skræmmende nok!

Lille afsløring: Pointen med den mystiske kvinde er, at hun vil sikre sig at Hassan er væk, så hun kan "angribe" Agnete, for det er hende, hun er ude efter!



Sådan ser sommerhuset ud i min novelle.


 
Fra filmen, "The strangers".
Filmen relaterer meget til min novelle.
F.eks. er det sådan den mystiske kvinde ser ud i min historie...

















































Jeg ved dog stadig ikke hvordan historien skal ende. Til den tid må I selv finde på jeres egen slutning hvis I synes novellen virker interessant og spændende.  



Guys, join me on this, it's getting freaking exciting! Og husk nu at krydse jeres små fingre for at jeg vinder konkurrencen! ;-)



I hører snart fra mig igen - det lover jeg!
 
_ Hyg jer indtil da! _
 

søndag den 2. september 2012

Skrivetrang?




_ Sødeste læsere _
 
Her så sent som i fredags, købte jeg en bog, som hedder Skrivetrang. Faktisk er den lige udkommet, så derfor var den lidt dyr, men lad ikke prisen komme an på om I vil købe den eller ej. For den er ALLE pengene værd!
Her under vil jeg skrive mere om den:
 
_____________________________________________________________________________
 
Skrivetrang er en værktøjskasse til dig som elsker at skrive og har forfatterdrømme, som mig. Det er derfor ikke meningen at du skal læse den hele, som en tung kedelig roman, men du skal bare slå op i den og finde den vejledning du har brug for! Det er ligesom en ordbog (opslagsprincippet). Forskellen er bare at hvis du følger rådene i bogen og prøver dem, vil det på et tidspunkt gøre dig til en bedre forfatter :-)
Indholdet i bogen: Der findes utallige råd i bogen så det er bare med at komme igang. (den er delt op i A, B, C, D, E, F, G, og H. Men det betyder dog ikke at du skal tage dem i rækkefølge. Det er hundrede procent op til dig) Det kommer jo også an på hvilke hjælpemidler du skal bruge i bogen. 
 Emner du kan læse om og som kan hjælpe dig på vej er:
A. Historier der holder
B. Forfatterens hemmelige virkemidler - forfatterens værktøjskasse
C. Før du skriver
D. Når du går i stå
E. Når du får og giver kritik
F. At skrive en tekst igennem igen og igen
G. At dele det skrevne med andre
H. Genveje - genrer og form
 
Der står også sjove facts i bogen og mange andre interessante oplysninger og inspiration.
Der er 212 sider i!









































Du kan finde bogen i din nærmeste boghandler lige nu!
Prisen er 199.95,-




Så smøg ærmerne op og ryst dem!

- Der gemmer sig helt sikkert en god historie indeni...



 
 
Håber bogen er tilfredsstillende!
 
 
_ God skrivelyst _