mandag den 13. august 2012

Musikken ifølge mig


_ Hej nye læsere! _


Jeg vil lige starte min allerførste blog med at fortælle lidt om min yndlingsmusik. Derfor har jeg lavet en liste over de sange jeg synes allermest om. Jeg har også fundet ud af hvad de handler om - og det er jo interessant! Tjek det ud, hvis du også er en musikelsker som mig ;-D  (numrene på sangene er tilfældig placering) Kunstnernavnene står forrest. 


__________________________________________________________________



1. Marina And The Diamonds - Power And Control: Den handler om det at have styr på det hele og få magt. Den er en lille smule dominerende i teksten, men melodien er fin.


2. Marina And The Diamonds - Primadonna Girl: Denne sang er meget tøset. Den handler om et liv som "primadonna" og hvad alt tilhører: Makeup, kjole, penge, hysteri, forkælelse, berømmelse osv. der er jo fordele og ulemper ved at være en "primadonna".



3. Tina Dickow - Welcome Back Colour: Regnfule dage, farverige skove, og duften af efterår. Det er lige præcis det, der er temaet i sangen her! Den er rigtig sød, fordi sangens budskab er at man skal huske at minde hinanden om, at tage godt imod efteråret. (I denne her sang spiller Tina Dickow med guitaren)


4. Loreen - Euphoria: Efter denne sanger vandt Eurovision Song Contest 2012 med sangen "Euphoria", er den blevet kendt. Ikke bare landskendt - men verdenskendt. Selve Loreens performance på scenen symboliserer, at man kan gøre lige hvad man vil og ikke burde dømmes. Man skal have love til at være den man er. Men sangen handler om fænomenet "Euphoria" hvilket betyder "opstemt". Den handler om at være helt oppe, hvor glæden er på sit højeste. 










5. Nina Zilli - L'Amore É Femmina: Denne her sang er italiensk, og handler om kærligheden og hvordan "hun" i sangen kommer ud af den. Nina Zilli deltog også i Eurovision Song Contest 2012, men endte langt under Loreens førsteplads.


6. Paw&Lina - Stolt Af Mig Selv?:  Man kunne nærmest kalde denne her sang for en "depressionssang". Fra start til slut handler den om at, hun har lavet noget **** i sangen, og derfor ikke er specielt stolt af sig selv. (Paw&Lina er blot et "sideprojekt" til bandet, Infernal) 


7. Rednex - Cotton Eye Joe: Den her sang kan jeg huske fra da jeg var barn! Vi er tilbage i det vilde vesten, hvor man bar cowboyhatte, lasoer og pistoler - selvfølgelig. Jeg kan ikke rigtig se/forstå hvad den handler om, udover en galning, ved navn, Joe, som har skæret noget af sit øje af. God til dig, hvis du vil have lidt 90'er-country og lidt sjov  ;-D  

8. Marina And The Diamonds - Valley Of The Dolls: Denne sang er meget smuk, da den symbolerer hende selv. At hun bor sammen med nogle "dukker" i en dal. Det kan lyde mærkeligt, men hun synger rent faktisk at hun dør som et stjerneskud i dalen med dukkerne.

To yndlingslinier fra sangen: ".. In the valley of the dolls we sleep, got'a holl inside of meee..."
 "...dying like a shooting star, in the valley, in the valley-ey-ey, in the valley..."   


9. Sak Noel - Loca People: Ifølge mig er den her sang meget speciel, da Sak Noel bare gentager det samme og det samme. Den har været i radioen hundrede tusinde gange... Hun synger om at hun tog på ferie i Spanien og hun hvor mærkelige (loca) folk var, og så ringer hun til sin ven, Johnny og spørger

En yndlingslinie fra sangen: "When I came to Spain, and I saw people partyin', I though to myself 'what the fuck?'..."
"... I couldn't believe where I was living, so I called my friend Johnny, - and I said to him: Johnny, La gente esta muy loca..." - (oversættelse: Johnny, folk er skøre)  


10.  Jay-Z & Kanye West - Ni**as In Paris: Denne er en rap næsten hele sangen igennem! Men den er ret fed. De rapper om alle mulige gangsterting-ting, hehe. Kan faktisk ikke rigtig forstå den. Men rytmen er fed. 


11.  Psy - Gangnam Style: Det er helt sikkert en must-hear-song den her! Musikvideoen er virkelig sjov og speciel. Kan ikke forstå hvad de synger om, for det er K-pop (kinesisk popmusik).  



Nå, venner, det var så det. Jeg håber I vil synes om sangene:-)
'

_ GO' fornøjelse! _


*Opdateret